Fjordcruise 

RIB turer

Fjord sightseeing 

Kajakk 

 
 
 

Kongen av fjorder

Sognefjorden på vestkysten av Norge er en virkelig en fantastisk opplevelse, de høye bratte fjellene og vakker utsikt er virkelig nydelig. Sognefjorden er Norges lengste fjord og den er også den nest lengste fjorden i verden, 205 km lang og 1303 meter dyp, det er det dypeste punktet langs hele norskekysten.

Flere av sidefjordene til Sognefjorden er også berømte, for eksempel Sognesjøen som er den lengste av sidefjordene som spenner over en lengde på 22 mil. Nærøyfjorden er også en kjent sidefjord av Sognefjorden, den ble av UNESCO i 2005 oppførte den som et av verdensarvsted. Denne sidefjorden er også kjent fordi National Geographic Society regner den som en av de flotteste verdensarvstedene. Nærøyfjorden er et veldig populært reisemål for turister i Norge.

Siden eldgamle tider har Sognefjorden vært den viktigste måten å få folk og varer fra kysten til bosetninger ved fjorden. Mange av vikingene på raid til Storbritannia slo seg ned langs breddene av fjordene, og her finner vi fremdeles vikinggraver som er interessante for arkeologer.

Det er flere måter du kan utforske kongen av fjorder, send oss ​​en forespørsel, og vi vil foreslå hva som er best for deg etter dine valg.

Uansett hva du velger å gjøre, vil du få en fantastisk og fantastisk opplevelse.

© Copyright Wonderlust